Neuvoa Advisors

COR Group Oy Labquality Oy

Terveysalan kasvukonserni COR Group ostaa Labquality Oy:n – Neuvoa Advisors myyjien neuvonantaja

Neuvoa Advisors avusti Labquality Oy:n omistajakuntaa neuvotteluissa Cor Groupin kanssa. Myyjinä transaktiossa toimivat 25 omistajaa, ml. sairaanhoitopiirejä, Suomen kuntaliitto, Suomen Kliinisen Kemian Yhdistys sekä Suomen Punainen Risti. Transaktion tarkoituksena on edistää Labqualityn kasvua, sekä edistää Cor Groupin kansainvälistä liiketoimintaa.

Vuonna 1971 perustettu Labquality Oy edistää potilasturvallisuutta kehittämällä sosiaali- ja terveydenhuollon laatua. Yhtiö tarjoaa laadunarviointia sekä -varmistusta lääketieteellisille laboratorioille sekä sertifiointi- ja koulutuspalveluja sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli noin 8 MEUR, ja sen palveluksessa oli noin 50 henkilöä. Yhtiö palvelee noin 6 500 asiakasta yli 50 eri maassa.

”Yrityskauppa vahvistaa COR Groupin nykyistä terveysteknologian ja lääkelaitevalmistajien palvelutoimintaa merkittävästi. Jaamme Labqualityn kanssa saman vision korkean laadun välttämättömyydestä alalla ja jatkossa pystymme yhdessä tarjoamaan asiakkaille entistä laajempaa osaamista ja palveluvalikoimaa. Labqualityn kansainvälinen jakelijaverkosto täydentää hyvin toimintaamme ja tavoitteenamme onkin kasvaa alan Pohjoismaiden johtavaksi toimijaksi, joka tarjoaa kattavat laatuun ja rekisteröintiin liittyvät palvelut”, toteaa johtaja Olli Karhi COR Group Oy:stä.

Myyjäosapuolen mukaan yhtiön omistajapohja on ollut laaja, sisältäen paljon pienosakkaita, mikä on tuonut omat haasteensa yhtiön kehittämisessä ja strategisessa suuntaamisessa. Osakekannan hajauttamista ei enää ole pidetty vaihtoehtona. Koko osakekannan myynti COR Groupille antaa yhtiölle vakaan suomalaisen omistajan, jolla on vahva toimialan tuntemus ja näyttöjä alan liiketoiminnan kehittämisestä.

”Labquality on tehnyt kohta 50 vuotta työtä sosiaali- ja terveydenhuollon laadun kehittämiseksi ja potilasturvallisuuden edistämiseksi. Uuden keskitetyn omistuksen myötä strategiapohjamme vahvistuu ja jatkamme toimintaa itsenäisenä yhtiönä uudella voimalla”, toteaa Labqualityn toimitusjohtaja Mia Lindström.

COR Group on vuonna 1988 perustettu suomalainen kasvukonserni – terveys- ja hyvinvointialan yhtiöstä koostuva yritysperhe – jonka toimintatapana on ottaa suojiinsa yrityksiä ja pitää niistä huolta. Konserni kannustaa ja auttaa yrityksiä luomaan uutta tarjoamalla resursseja kehittämiseen ja kestävän liiketoiminnan rakentamiseen. Konsernin liikevaihto oli 225 MEUR vuonna 2019 ja sen palveluksessa työskentelee noin 3600 terveydenhuollon ja hyvinvoinnin ammattilaista ympäri Suomen.

Lisätietoja kaupasta:

Talouselämä

Jaa: