Neuvoa Advisors

Leaddesk Oyj Länsilinkki Oy

LeadDesk Oyj ostaa Länsilinkki Oy:n - Neuvoa myyjien taloudellinen neuvonantaja

Neuvoa toimi järjestelyssä Myyjien taloudellisena neuvonantajana LeadDesk Oyj:n ostaessa Länsilinkki Oy:n. Myyjiin kuuluivat suomalaiset telecom-yhtiöt Lounea Oy, Vakka-Suomen Puhelin Oy, Kaisanet Oy, Paraisten Puhelin Oy, Kemiön Puhelin Oy sekä LPOnet Osk Anl. Ostolla LeadDesk vahvistaa teleoperaattoriliiketoimintaansa (CPaaS – Communication Platform as a Service-liiketoiminta), ja parantaa kilpailukykyään ja palvelutarjoamaansa operaattoriliiketoiminnassa. Samalla LeadDeskin tuotekehitys hyötyy Länsilinkin syväosaamisesta vaativassa teknisen alustan kehitystyössä.

Yrityskaupan myötä olemme Suomen suurimpia teleoperaattoreita ja pohjoismaissakin merkittävässä kokoluokassa. Länsilinkki välittää 180 miljoonaa minuuttia puhetta per vuosi ja yhdessä tulemme välittämään yli 430 miljoonaa minuuttia puhetta vuosittain”, LeadDeskin toimitusjohtaja Olli Nokso-Koivisto toteaa. ”Operaattorina hyödymme selvistä skaalaeduista ja voimme keskipitkällä aikavälillä viedä oppeja muihinkin maihin.” 

”Länsilinkki on aikoinaan ollut merkittävässä roolissa puhelinyhtiöiden liiketoiminnassa. Toimialamme on kokenut merkittäviä muutoksia jo siitä lähtien, kun puheliikenne siirtyi lankapuhelimista mobiiliin. Länsilinkin omistajayhtiöt ovat olleet myös muutoksen polttopisteessä ja nykyinen liiketoimintamme nojaa eniten valokuituverkkoihin. Vaikka Länsilinkki on edelleen hyvä yhtiö, yhtiön omistajuus ei enää ole strategiamme mukainen. Länsilinkin merkittävänä asiakkaana LeadDesk on varmasti loistava koti yhtiölle. Uskomme, että Länsilinkin vahva ammattitaito ja osaaminen sopivat luonnolliseksi osaksi LeadDeskin kasvutarinaa”, kertoo Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen.  

Lisätietoa järjestelystä LeadDeskin tiedotteesta:

https://news.cision.com/fi/leaddesk-oyj/r/leaddesk-vahvistaa-teleoperaattoriliiketoimintaansa-ostamalla-lansilinkki-oy-n-koko-osakekannan—-v,c3797779

Jaa: