Neuvoa Advisors

Lounea Oy Cinia Oy

Lounea Oy ostaa Cinia Oy:n kolmannen osapuolen kuituverkon operointiliiketoiminnan - Neuvoa ostajan neuvonantaja

Saimme olla jälleen Lounean, yhden Suomen suurimmista valokuituoperaattoreista, tukena konsernin tytäryhtiö Lounea Palveluiden ostaessa Cinia Oy:n kuituverkkojen ja taloyhtiöiden operaattoriliiketoiminnan. Liiketoimintakaupan myötä Lounea tuottaa jatkossa palvelut reilulle parille kymmenelle valokuituyhtiölle – loppuasiakkaita verkoissa on noin 20 000. Kaupalla Lounea vahvistaa merkittävästi asemaansa valtakunnallisessa valokuitumarkkinassa, ja lisää huomattavasti operoimiensa liittymien määrää.

Lounean Riku Päärni kommentoi: ”Olemme innoissamme voidessamme tuottaa jatkossa palvelut näille reilulle parille kymmenelle valokuituyhtiölle. Toivotamme Cinialta siirtyvän henkilöstön ja asiakkaat tervetulleeksi Lounealle. Siirtyvien asiakkaiden palvelut jatkuvat ennallaan ja jo tutuksi tulleet henkilöt ovat jatkossakin asiakkaiden tavoitettavissa.”

Cinian tietoverkkoliiketoiminnasta vastaava johtaja Antti Alasalmi kertoo, että liiketoimintakauppa tukee Cinian strategiaa keskittyä ydinliiketoimintojensa kasvattamiseen tietoturvallisten ohjelmistoratkaisuiden, kyberturvallisuuden sekä tietoverkkojen ja kriittisen kuituinfrastruktuurin kehittämisen alueilla.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme ostajan, jolta löytyy mahdollisuus tämän toiminnan voimakkaaseen kasvattamiseen ja jolla kuitupohjaisten kuluttajaliittymien palvelut ovat toiminnan keskiössä”, Alasalmi jatkaa.

Lisätietoja kaupasta Lounean tiedotteesta:

https://lounea.fi/lounea-ostaa-cinialta-kuituverkkojen-ja-taloyhtioiden-operaattoriliiketoiminnan

Jaa: