Neuvoa Advisors

Suur-Savon Sähkö Oy Loiste Sähkönmyynti Oy

Suur-Savon Sähkö Oy ostaa Loiste Sähkönmyynti Oy:n - Neuvoa ostajan neuvonantaja

Suur-Savon Sähkö, Loiste ja Energiapolar ovat solmineet yrityskaupan, jossa Loiste Sähkönmyynnin koko osakekanta siirtyy Suur-Savon Sähkön omistukseen. Neuvoa Advisors toimi järjestelyssä Suur-Savon Sähkön taloudellisena neuvonantajana. Kauppa on merkittävä osa jatkumoa Suur-Savon Sähkön strategialle olla vahvimpia kansallisia toimijoita sähkön vähittäismyynnissä. Neuvoa on jo pitkään tukenut Suur-Savon Sähköä epäorgaanisen kasvustrategian toteuttamisessa, viimeksi vuosi sitten Vatajakosken Sähkön sähkönmyyntiliiketoimintaa ostettaessa.

Suur-Savon Sähkön omistamat sähkönmyyntiyhtiöt Lumme Energia ja Loiste Sähkönmyynti tulevat aluksi toimimaan sisaryhtiöinä, mutta tavoittelevat operatiivisen toiminnan tehostamista alusta alkaen. Yhteisellä liiketoiminnalla on jo yli 300 000 asiakasta, joka vastaa noin 9% markkinaosuutta koko Suomen sähkön vähittäismyynnistä.

Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta kommentoi tärkeää kauppaa seuraavasti:

”Solmittu kauppa vahvistaa entisestään mahdollisuuksiamme tuoda suomalaisille uusia ja kustannustehokkaita energiaratkaisuja ja -palveluita. Tavoitteenamme on olla puolen miljoonan suomalaisen energiayhtiö vuonna 2025. Lumme Energia on kasvanut vuosien mittaan hyvin myös orgaanisesti, mutta kunnianhimoinen kasvutavoite tarkoittaa tulevaisuudessa taatusti myös uusia konsolidoitumisia. Yhtä aikaa on valmistauduttava myös siihen, että energiamarkkina tulee pikkuhiljaa muuttumaan pohjoismaiseksi”

Lue lisää kaupasta, Loiste Sähkönmyynnin toimitusjohtajan tunnelmista sekä Lumme Energiasta seuraavan linkin takaa:

Neuvoa Advisors on erikoistunut ostopuolella erityisesti strategisiin yritysostoihin ja laajempiin osto-ohjelmiin. Tavoitteenamme on tukea asiakkaitamme omistaja-arvon kasvattamisessa luomalla yritysostoihin prosessimainen lähestymistapa, joka mahdollistaa neuvottelujen tehokkaan edistämisen, samalla kuitenkin säilyttäen katseen asiakkaan liiketoiminnan sujuvuuden varmistamisessa.

Jaa: