Neuvoa Advisors

Lounea Oy Kalajoen Kuitu Oy

Lounea Oy ostaa Kalajoen Kuitu Oy:n osakekannan - Neuvoa ostajan neuvonantaja

Saimme olla jälleen Lounean, yhden Suomen suurimmista valokuituoperaattoreista, tukena konsernin tytäryhtiö Lounea Palveluiden ostaessa Kalajoen Kuitu Oy:n koko osakekannan. Osakekaupan myötä Lounea vahvistaa merkittävästi asemaansa Pohjois-Pohjanmaan valokuitumarkkinassa, ja askel onkin luonteva osa Lounean laajentumisstrategiaa.

Lounea Palveluiden toimitusjohtaja Juha Häkämies toteaa, että merkittävä hankinta vahvistaa entisestään Lounean asemaa johtavana kotimaisena valokuituverkkojen tarjoajana: ”Meille on ensiarvoisen tärkeää tarjota asiakkaillemme huippuluokan palvelua ja varmistaa sujuva digiarki kaikkialla Suomessa. Kalajoen asukkaat, yritykset ja alueen matkailijat saavat jatkossa käyttöönsä teknisesti edistyneimmät ja luotettavimmat tietoliikenneyhteydet . . . Tämä kauppa on osa Lounean jatkuvaa panostusta Suomen digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen ja sen tavoitteena on tarjota korkealaatuisia ja monipuolisia palveluja entistä laajemmalle asiakaskunnalle”

”Kaupungin kehittymisen näkökulmasta kuitu tarvittiin kaupunkiin ja ilman kunnallista panostusta sitä ei olisi saatavilla ainakaan tässä laajuudessa kuin se nyt on. Sinänsä liiketoiminnan harjoittaminen kilpailuilla markkinoilla ei ole kaupungin ydintehtävää, joten myynti on luonteva ratkaisu palvelun käynnistämisen jälkeen. Ostajaksi löytyi luotettava kumppani, joka kotimaisena ja vastuullisena toimijana jatkaa digitaalisen infrastruktuurin kehittämistä sekä panostaa paikalliseen asiakastyytyväisyyteen ja korkealaatuisiin palveluihin, kertoo Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari

Lisätietoja kaupasta tiedotteesta:

Lounean tiedote

Jaa: